DeWatts. Trobades musicològiques

11 02 2010

Hola a tots i totes,

Us convidem a la propera sessió dels “DeWatts. Trobades Musicològiques” que tindrà lloc el dilluns 22 de febrer a les 19 hores. Aquesta segona trobada titulada “Del coneixement musical a la literatura: salvant les distàncies entre realitat i ficció” serà conduïda per Bernat Rebés.

Els DeWatts són una activitat pionera que s’està duent a terme des del passat mes de gener i estan organitzats per la Jove Associació de Musicologia (JAM).

Què és?

Els DeWatts són un espai de discussió i intercanvi d’inquietuds sobre temes musicals des d’una perspectiva musicològica àmplia i oberta que permeti abordar qualsevol fet musical des de punts de vista diversos. L’objectiu d’aquestes trobades és crear un espai de diàleg entre persones interessades en la música i que tinguin ganes de compartir els seus punts de vista. En cada sessió comptarem amb un conductor que presentarà breument un tema i llençarà preguntes i qüestions per a generar un debat.

Quan es fa?

Les sessions es fan regularment en dilluns una vegada el mes en horari de 19 a 20,30h. Us hi esperem amb gran il·lusió i puntualitat, ja que l’estona que tenim està molt ajustada per les característiques de l’activitat.

La propera…

A continuació us adjuntem una breu descripció de la propera sessió.

Sessió 2: “Del coneixement musical a la literatura: salvant les distàncies entre realitat i ficció”

Conductor: Bernat Rebés

Cada dia ens trobem discutint i reflexionant sobre la música en totes les seves dimensions. Aquest fet implica convertir el fenomen sonor, podríem dir que una de les manifestacions humanes més intangibles, en un discurs, en un encavalcament de paraules i d’oracions articulades per un llenguatge determinat. Aquest llenguatge produeix un tipus de pensament, i no un altre, i construeix una narrativa que modela la realitat amb l’ànim de fer-la comprensible. Quina és la distància entre realitat i ficció? Quina és la transformació que pateix un fet des del seu esdeveniment fins a la paraula escrita? Fins a quin punt, aleshores, podem creure que la literatura és menys vàlida que un text acadèmic a l’hora de generar coneixement? Amb aquest debat obrirem les portes a una discussió entorn a la producció de coneixement musical a través de la paraula escrita, que ens permeti aclarir algunes fites del camí que separa el text acadèmic de la literatura, entenent que aquesta dicotomia no és equivalent a la de realitat i ficció.

On?

Aquestes trobades tindran lloc a l’Espai Mallorca, al c/ del Carme 55, al barri del Raval de Barcelona.

http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=ca&q=Carrer+del+Carme,+Barcelona,+Catalunya,+Espanya&sll=37.0625,-95.677068&sspn=28.252954,52.558594&ie=UTF8&cd=2&geocode=FbVudwIddhghAA&split=0&hq=&hnear=Carrer+del+Carme,+Barcelona,+Catalunya,+Espanya&z=16

Organitzat per…

JAM. Jove Associació de Musicologia

https://lamusicologia.wordpress.com

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: